Adwords alternatief


Dit item is gepost op: 29-03-2012 | Door Mark Jansen


“Adverteren op zeer populaire websites een serieus Adwords alternatief?”

Omdat Google door meer dan 95% van de Nederlandse internetgebruikers wordt gebruikt, lijkt dit de enige plek om klanten te bereiken. Maar klopt dit wel?

Adwords alternatief

Het is gemakkelijk om te bepalen waar uw klanten zich bevinden, want een zoekopdracht naar uw producten of diensten begint vrijwel altijd bij Google. Omdat steeds meer bedrijven adverteren in Google, wordt dit voor veel bedrijfstakken een dure zaak. Lang niet altijd is het, in tegenstelling tot een paar jaar terug, altijd mogelijk om winstgevend te adverteren.

Om zichtbaar te zijn voor woorden met een hoge commerci?le waarde (lees populaire zoekopdrachten waar geld mee valt te verdienen) moet in de meeste een hoge prijs worden betaald. Wie niet wordt gevonden, heeft helemaal niemand op de website, dus ook geen klanten.

Er vindt een omslag plaats. Mits goed ingeregeld, is het voor de meeste bedrijven nog steeds mogelijk om winstgevend te adverteren met Google Adwords. Als bedrijf is het van cruciaal belang dat u wordt gevonden voor woorden die relevant zijn voor de producten of diensten die door u worden aangeboden. Zolang er nog geen goed Adwords alternatief is, lijkt het bijna onmogelijk om hier niet langer aan mee te doen en te stoppen met deze manier van ?adverteren.

Adverteren in het inhoudsnetwerk van Google

Google Adwords stelt een bedrijf niet alleen in staat om te adverteren in de zoekmachine, maar ook op websites die zijn aangesloten op het inhoudsnetwerk van Google.

Google bepaald welke websites relevant zijn aan de producten en diensten waarvoor u als bedrijf gevonden wilt worden. Is een website uit het inhoudsnetwerk relevant genoeg, dan worden ook hier uw Google tekstadvertenties vertoont. In tegenstelling tot de zoekmachine, is het ook mogelijk te adverteren met banners op de websites die onderdeel zijn van het inhoudsnetwerk.

Internetmarketeers weten al langer dat het adverteren op het inhoudsnetwerk van Google lang niet zo goed converteert als adverteren in de zoekmachine. Dit komt voornamelijk omdat klikken gegenereerd op advertenties in het inhoudsnetwerk, worden gedaan door gelegenheidsklikkers. Deze groep was per definitie niet direct op zoek naar de producten of diensten die werden aangeboden in de advertentie.

Adverteren op het inhoudsnetwerk is daarom meer geschikt als aanvulling op het adverteren in de zoekmachine en werkt goed voor branding.

Is er dan echt geen Adwords alternatief?

De kwaliteit van de websites die zijn aangesloten op het inhoudsnetwerk van Google zijn lang niet altijd van hoge kwaliteit, ondanks dat Google zich hiervoor wel inzet. Voor branding zijn er wel degelijk alternatieven. Google wordt veel bezocht, maar Nederland kent nog een groot aantal populaire websites met zeer hoge bezoekersaantallen.

Het is vanaf nu mogelijk om op bijna al deze populaire websites rechtstreeks advertentieruimte in te kopen via een eigen gratis account met een zeer gemakkelijk te gebruiken controlepaneel!

De websites waarop u zichtbaar bent zijn o.a. websites als www.telegraaf.nl, nu.nl, tvgids.nl uitzendinggemist.nl , nos.nl, depers.nl, buienradar.nl, 9292.nl en nog heel veel meer.

Omdat u meestal per 1000 vertoningen betaald (CPM)?voor het adverteren op dit soort populiare websites, bent u normaal gesproken snel door uw geld heen. Door gebruik te maken van het centrale inkoopsysteem kunt echter eenvoudig regionaal adverteren op premium websites. U bent dus zichtbaar op top websites, maar indien gewenst, alleen voor mensen woonachtig in de door u geselecteerde regio. Dit Adwords alternatief is ook nog eens zeer betaalbaar. De kosten van een jaar lang adverteren op premium websites is goedkoper dan een enkele advertentie in een regionale krant. Er is al een abonnement voor 1000 plaatsingen per dag voor 2 euro! Dit betekent 30.000 plaatsingen per maand of wel 365.000 plaatsingen per jaar voor slechts 730 euro per jaar!

Hoe werkt dit Awords alternatief?

Vraag gratis uw eigen account met uitgebreide rapportage mogelijkheden aan, upload uw banners, geef het gebied aan waarin u gevonden wilt worden en dat is alles!

Heeft u hulp nodig of heeft u bijvoorbeeld geen banners? Deze kunt u heel gemakkelijk zelf maken met de gratis bannertool. Deze tool kunt u vinden in uw eigen account. Het is ook mogelijk om alles door ons te laten verzorgen.

Update: Dit Adwords alternatief ?is helaas niet meer beschikbaar. ?Wij adviseren Bing of ?adverteren op Social media als alternatief voor het adverteren met Google Adwords.

Over Mark Jansen

Mark is een autoriteit op het gebied van internetmarketing en schreef diverse boeken over internetmarketing waaronder "SEO voor Dummies", uitgegeven door uitgeverij Pearson.
google partner badge
Copyright © 2024 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.