Het omnichannel succes van Eurofun

De perfecte combinatie van een online store & 5 winkels

Het omnichannel succes van Eurofun

De uitdaging

Wie ooit op een een surfplank heeft gestaan die kent Eurofun. Met 5 winkels op toplokaties vlak aan het water is Eurofun al jaren een begrip op gebied van wind- en kitesurfen.

Online kochten voornamelijk klanten die Eurofun al kenden.

Eurofun is meer dan alleen watersport. Ook op gebied van wintersport heeft Eurofun ruim assortiment topmerken in huis. Ondanks het feit dat er veel tijd en effort is gestoken in de webshop bleef de online omzet uit vooral het wintersportsegment achter.

OOSEOO nam de Adwords campagnes over van een geremmomeerd bureau dat er naar eigen zeggen niets meer kon uithalen.

De webshop stond er op zich aardig bij maar zowel Eurofun als OOSEOO constateerde verschillende verbeterpunten die het hoogst mogelijke conversiepercentage in de weg zaten.

De strategie was meer naamsbekendheid en traffic naar de winkels . Dit omdat de omzet uit online achter bleef bij de verwachtingen.

De wens van Eurofun: meer klanten binnen en buiten het verzorgingsgebied van de winkels en meer omzet uit het wintersportsegment.

De oplossing

OOSEOO heeft alle Adwords campagnes omgebouwd. De geautomatiseerde campagnes werden vervangen door handmatig ingerichte campagnes.

De remarketing strategie werd vertaald in het opzetten van een effective remarketing campagne.

OOSEOO ontwikkelde een geadvanceerde Google shopping strategie op basis van aparte productsegmenten.

Conversiemeting werd opnieuw ingericht op basis van online conversies in plaatst van KPI indicatoren gericht op meer traffic in de winkels.

OOSEOO heeft het eigen conversieoptimalisatie advies samen met Eurofun vertaald in de implementatie van geoptimaliseerde product en categoriepagina?s.

Omdat gebruik wordt gemaakt van het SEOshop platform kon OOSEOO het oplossen bugfixes en het optimaliserenvan de product en categoriepagina?s binnen enkele weken uitvoeren en afronden..

De uitdaging om de Adwords campagne voor het wintersportseizoen te herinrichten en te optimaliseren ging OOSEOO graag aan. En niet zonder succes!

Vrijwel direct boekte OOSEOO indrukwekkende resultaten!

Opbrengst en conversieratio


Ongediertebestrijding Jonker omzet
Omzet+752% *
Ongediertebestrijding Jonker groei conversiepecentage
Conversie ratio+89% *
Ongediertebestrijding Jonker transacties
Transacties+809% *


* op basis van het voorgaande jaar

google partner badge
Copyright © 2023 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.