Hair and Beauty Online in Twinkle top 100

Groeien met OOSEOO naar een miljoenenomzet!

Hair and Beauty Online in Twinkle top 100

De uitdaging

In januari 2010 kwam OOSEOO als partner in beeld voor Hair and Beauty Online op de webwinkelvakdagen. Eigenaar Ruud van Basten van Hair and beauty Online was op dat moment sinds 2009 eigenaar van een webshop op basis van os-commerce met nauwelijks omzet.

De uitdaging was in eerste instantie om deze webshop te professionaliseren en naar een beter platform te verhuizen. Nadat de webshop voldeed aan de eisen voor e-commerce succes was een forse omzetgroei gewenst. Hiervoor is gekozen voor het SAAS platform van SEOShop/Lightspeed. Dit was toen een niet zo vanzelfsprekende keuze als nu. Vanuit de branche was OOSEOO als enige partner van SEOShop/Lightspeed als eerste volledig overtuigd van de toekomst van het SEOShop/Lightspeed SAAS platform voor webshops.

De doelstelling om meer omzet te genereren heeft Hair and Beauty online samen met OOSEOO ruimschoots waargemaakt omdat het bedrijf inmiddels jaarlijks een miljoenenomzet boekt.

Door het overtreffen van de doelstellingen is de webshop uitgebreid met twee fysieke winkels in Nijkerk en Antwerpen, een kapperszaak en een eigen logistiek magazijn om de enorme groei het hoofd te kunnen bieden.

OOSEOO speelde in het realiseren van deze groei een belangrijke rol als full service e-commerce partner.

De huidige missie, een notering in de Twinkel top 100, is zeker gezien het feit dat er in 2009 begonnen is vanuit de garage zeer ambitieus. Ondanks het feit dat de lat zeer hoog ligt, zal de beoogde doelstelling hoogstwaarschijnlijk al in 2017 gehaald worden.

De oplossing

OOSEOO heeft de webshop omgebouwd naar het platform van SEOShop/Lightspeed. Met meer dan 40.000 producten is het niet alleen één van de eerste maar ook één van de grootste webshops op dit platform

OOSEOO is begonnen met het optimaliseren van deze webshop en heeft door de jaren heen het design aangepast zodat deze altijd voldoet aan de laatste ontwikkelingen op gebied van SEO en conversieoptimalisatie. Onlangs is de website reponsive gemaakt om optimaal te profiteren van het feit dat steeds meer consumenten online aankopen doen via mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets.

OOSEOO ontwikkelde een geadvanceerde Adwords-strategie, inclusief (dynamische) Remarketing en Google shopping campagnes op basis van aparte productsegmenten.

De SEO-strategie en webshopstructuur is meerdere malen op basis van de enorme groei in omzet en assortiment aangepast voor optimale vindbaarheid en het maximaal haalbare conversiepercentage.

Naast Conversieoptimalisatie, Frontend-developement, Google Adwords en SEO wordt er gewerkt met Bing advertising en Nosto.

Hair and Beauty Online is inmiddels markleider op gebied van professionele haarproducten en heeft inmiddels een miljoenenomzet die elk jaar bijna verdubbeld.

De webshop in combinatie met een fysieke winkel, een tweede filiaal in Antwerpen, een eigen logistiek magazijn en kapperszaak, maken van deze case een internationaal omnichannel succesverhaal!

Opbrengst en conversieratio


Hair and beauty online omzet
Omzet+2913% *
Hair and Beauty online groei conversiepecentage
Conversie ratio+36,2% *
Hair and Beauty Online -transacties
Transacties+6089% *


* 2010 vs. 2015


google partner bagde
Copyright © 2018 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.