Het e-commercesucces van iPadspullekes.nl

Het e-commercesucces van iPadspullekes.nl

In 2013 kwam OOSEOO in contact met Pieter van Dulst van Van Dulst Automatisering. Naast zijn succesvolle automatiseringsbedrijf heeft Pieter de webshop www.iPadspullekes.nl, wat toen nog een bijverdienste was. Zijn wens was de groei van de webshop naar een rendabel en volwaardig onderdeel van zijn bedrijf krijgen. iPadspullekes is inmiddels niet zomaar een webwinkel, maar een webwinkel welke inmiddels concurreert met andere grote spelers waaronder Apple zelf.

De uitdaging

iPadspullekes is een webwinkel die gespecialiseerd is in de verkoop van hoezen, covers, cases en accessoires voor alle soorten iPads. De focus wordt daarbij niet alleen gelegd op volwassenen, want er zijn ook hoezen speciaal voor kinderen. Altijd goed vindbaar zijn online is een van de belangrijkste factoren waar iPadspullekes haar succes aan te danken heeft.

De markt van smartphone- en tablethoezen is een zeer concurrerende markt. Er zijn ontzettend veel webshops die een enorme keur aan hoezen en accessoires aanbieden. Hoe kom je daar als nieuwe speler tussen? Dit is een grote uitdaging gebleken. Er is gewerkt aan meerdere aspecten om tot het succes te komen wat iPadspullekes hedendaags ervaart.

Toen de webshop net werd gestart werd er veel tijd en effort gestoken in het verbeteren van de online vindbaarheid. De resultaten bleven echter achter. Hierop werd OOSEOO ingeschakeld om iPadspullekes tot een succesverhaal om te buigen.

Tijdens de inventarisatie kwam duidelijk naar worden dat er de wens is om uit te groeien tot een serieus en volwaardig e-commercebedrijf. OOSEOO heeft hierop de verbeterpunten in kaart gebracht. Zo waren er nog voldoende kansen om de online vindbaarheid te verbeteren, maar ook op de webshop zelf lagen nog genoeg mogelijkheden om deze gebruiksvriendelijker te maken.

Vervolgens is OOSEOO met al deze mogelijkheden aan de slag gegaan. OOSEOO is vanaf toen een belangrijke rol als full-service e-commerce partner gaan vervullen.

Om tot de resultaten te komen die iPadspullekes nu behaalt, is er gesleuteld aan drie belangrijke factoren: zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en webshop design.

De oplossing

Door diverse aanpassingen aan het webshop design heeft OOSEOO de webshop omgetoverd tot een conversiegerichte en gebruiksvriendelijke webshop. De webshop is tevens responsive, wat betekent dat de webshop op alle apparaten goed wordt weergeven én goed werkt. iPadspullekes draait op het Lightspeed e-Com platform met in de basis het OOSEOO SEOmatic thema.

Daarnaast is er direct gestart met een volledig SEO-traject. Dit start met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en een navigatieadvies. Deze diensten hebben de basis van een succesvol SEO-traject gevormd. Door te onderzoeken waar de doelgroep op zoekt werd direct duidelijk waar op moest worden gefocust.

Ook is er veel aandacht besteed aan SEO copywriting en linkbuilding en is de structuur van de webshop verder onder de loep genomen. Hierdoor heeft iPadspullekes inmiddels een top drie positie voor een van de meest concurrerende zoekwoorden: iPad hoes. OOSEOO optimaliseert deze webwinkel constant waarbij de concurrentieanalyse niet wordt vergeten. En dat met veel succes!

SEO en SEA kunnen elkaar versterken en daarom is er ook gestart met Google AdWords. Omdat de klikkosten binnen deze branche relatief hoog liggen ten opzichte van de productprijzen en marges, lag daar voor OOSEOO een interessante uitdaging. Door campagnes specifiek in te richten en gebruik te maken van de meest recente technieken en functionaliteiten binnen AdWords werd er een bovengemiddeld hoog conversiepercentage in deze branche behaald: gemiddeld 4% over heel 2015.

In 2015 is er gestart met adverteren in Bing. Deze concurrent van Google heeft wellicht minder volume, het is niet minder interessant om te starten met Bing Ads. De klikkosten voor Bing Ads liggen namelijk vaak op slecht 10% van de kosten voor Google AdWords. Dit geeft ruimte om breder te adverteren. Dat in combinatie met mogelijkheid om AdWords campagnes eenvoudig over te zetten naar Bing Ads en het feit dat het marktaandeel van Bing groeiende is, zorgt ervoor dat Bing Ads een leuke aanvulling is op de omzet van iPadspullekes.

Nummer 1 posities in Google met OOSEOO


Hair and beauty online omzet
Totale omzet+684,40% *
Hair and Beauty online groei conversiepecentage
AdWords omzet+431,17% *
Hair and Beauty Online -transacties
Organische omzet+1.163,88% *


* 2015 in vergelijking met 2013 (start OOSEOO)


google partner bagde
Copyright © 2018 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.