Taxi Direct Tilburg

Mensen veilig per taxi vervoeren in plaats van geld brengen naar Google.

Taxi Direct Tilburg

De uitdaging

Google Ads is niet alleen maar voor grote e-commerce bedrijven interessant. Juist omdat Google Ads advertenties kan vertonen op de juiste plek en het perfecte moment, is Google Ads bij uitstek geschikt voor diensten die direct nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan ongediertebestrijding maar ook aan het bestellen van een taxi.

Taxi Direct is uw taxibedrijf in de regio Tilburg. Met de komst van smartphones is het bestellen van een taxi een stuk eenvoudiger. Met de inzet van Google Ads advertenties kan een potenti?le klant direct het nummer van het taxibedrijf kiezen en een taxi bestellen.

Omdat de taxiservice een specifieke dienst is die met weinig verschillende zoekopdrachten gemakkelijk kan worden gevonden, betekent dit dat het opzetten van een Google Ads campagne eenvoudig is uit te voeren en bovendien gemakkelijk kan worden bijgehouden. Omdat de klant vrijwel direct converteert is het meten van de prestaties een simpel klusje, mits goed geconfigureerd natuurlijk. De oproepen afkomstig via Google Ads zouden in principe allemaal moeten converteren.

Omdat de concurrentie ook afhankelijk is van klanten via Google Ads, kunnen de kosten per klik hard oplopen. Veel concullega?s klikken bovendien dagelijks een rondje op de Google Ads advertenties van de concurrentie. Nog lastiger wordt het wanneer de Google Ads kosten de pan uitrijzen en dat daar helemaal geen enkele taxirit als conversie meer tegenover staat. Dat laatste overkomt taxibedrijven steeds vaker.

Omdat het Google Ads budget snel opging terwijl daar geen conversies voor terugkwamen, kreeg Taxi Direct uit Tilburg de indruk dat de klikken op de Google Ads advertenties de juiste doelgroep niet meer bereikten. Directe actie was daarom acute noodzaak geworden. Bij Google kon men niet terecht. Ontdek hier?hoe dit voor minder dan 15 euro per maand door OOSEOO is opgelost.

De oplossing

Voor Taxi Tilburg implementeerden wij in een paar minuten tijd het klikfraude detectie systeem dat in tegenstelling tot wat normaal gesproken helemaal door Google wordt bepaald, helemaal naar eigen inzicht te configureren is.

Niemand ori?nteert zich een paar dagen of zelfs weken wanneer men een taxi nodig heeft. Herhaaldelijke klikken op dezelfde Google Ads advertentie zijn daarom in 99% van alle gevallen frauduleus. OOSEOO heeft het klikfraude detectiesysteem voor onze klant daarom zo ingesteld dat alle ip adressen die herhaalklikken genereren in real-time worden geblokkeerd in Google Ads.

OOSEOO heeft ook alle klikken afkomstig uit andere landen als frauduleus aangemerkt en ook deze klikken worden geblokkeerd. De taxibranche is een branche waar bij uitstek snel en overduidelijk klikfraude kan worden aangetoond. Een snelle blik in de Google Ads account leerde ons dat er conversies werden geregistreerd in ?alleen bellen? advertenties die in de praktijk niet plaatsvonden (raar maar waar).

Het advies om niet langer gebruik te maken van ?alleen bellen? advertenties en de implementatie van ons klikfraude detectiesysteem, staat garant voor optimale bescherming tegen geautomatiseerde- en moedwillige klikken op de Google Ads campagne met als doel om het Google Ads budget van de concurrent erdoorheen te jagen.

Bijkomend voordeel is dat de concurrentie die geblokkeerd is door het klikfraude detectie systeem, de Google Ads advertenties van onze klant niet meer te zien krijgen waardoor een biedoorlog wordt voorkomen. Daar komt nog bij dat de concurrentie ten onrechte de illusie krijgt dat het wegklikken van het Google Ads budget van de concurrentie daadwerkelijk effect heeft gehad terwijl dat niet zo is.

Gem. Besparing en Detectieratio


Ongediertebestrijding Jonker omzet
Detectie ratio 97,5% *
Ongediertebestrijding Jonker groei conversiepecentage
Ongeldige klikken 737 *
Ongediertebestrijding Jonker transacties
Blocked IPs372 *


* gemiddeld per maand

google partner badge
Copyright © 2023 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.