Whitepaper: Alles over Google AdWords advertentie extensies


Dit item is gepost op: 03-11-2016 | Door Kaylee Eijer


whitepaper advertentie extensies google

Adverteert u met Google AdWords? Dan doet u er goed aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die het advertentieplatform biedt. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van AdWords advertentie extensies. Deze toevoegingen aan uw advertenties zullen zeker voor een hogere Click Through Rate zorgen.

In dit blogartikel leest u beknopt wat extensies zijn en welke verschillende typen er allemaal zijn. Een compleet overzicht met tips en voorbeelden vind u terug in ons meest recente whitepaper.

Wat zijn advertentie extensies in AdWords?

Advertentie extensies in AdWords zijn verschillende opties die u kunt toevoegen aan de standaard (tekst)advertentie. Advertentie extensies worden vooral gebruikt in het Zoeknetwerk van Google, maar ook in het Display Netwerk kan er gebruik worden gemaakt van enkele extensies.

Met advertentie extensies als toevoeging kunt u uw advertenties groter maken. Dit betekent dat ze meer ruimte zullen innemen in de resultaten en beter zullen opvallen. Dit heeft vaak tot gevolg dat de Click Through Rate (CTR, het percentage dat aangeeft hoeveel procent van de gebruikers die een bepaalde advertentie te zien krijgen ook op de advertentie klikt). Een hogere CTR betekent dus meer bezoekers uit uw advertentie.

advertentie extensies

Welke AdWords advertentie extensies zijn er?

Er zijn veel verschillende advertentie extensies beschikbaar binnen Google AdWords. Je vindt de verschillende extensies binnen een campagne bij het tabblad ?Advertentie-extensies? in de AdWords interface. Extensies kunnen op campagneniveau, advertentieniveau en in sommige gevallen op accountniveau worden ingesteld.

De volgende extensies zijn momenteel beschikbaar binnen Google AdWords:

  • Extensies voor sitelinks
  • Locatie-extensies
  • Oproepextensies
  • App-extensies
  • Recensie-extensies
  • Highlight-extensies
  • Extensies voor website-informatie
  • Berichtextensies (nieuw)
  • Prijsextensies (nieuw)
  • Geautomatiseerde extensies

Omdat er redelijk wat verschillen zijn tussen de extensies en omdat iedere extensie weer een andere functie heeft, vertel ik u graag meer. Onlangs heeft Google ook weer twee varianten toegevoegd. Een volledig overzicht van alle extensies, de verschillen en tips leest u in deze beknopte whitepaper.

pdf_icon_16pxDownload de whitepaper over advertentie extensies

Over Kaylee Eijer

Kaylee is een gedreven SEO en SEA specialist met oog voor detail. Binnen OOSEOO is zij o.a. verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van AdWords & Bing campagnes, linkbuilding en zoekmachine optimalisatie.
google partner badge
Copyright © 2023 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.