Google Partners vervangt Engage


Dit item is gepost op: 13-11-2013 | Door Mark Jansen


Vandaag zal Google het Engage for Agencies vervangen voor het gloednieuwe Google Partnerprogramma.

Tijdens ons bezoek aan het hoofdkantoor van Google in Dublin eind oktober is ons als internetmarketingbureau al aangekondigd dat Google nauwer gaat samenwerken met internetmarketingbureaus. Deze bureaus moeten dan wel voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Uiteraard zijn wij er trots op dat Google ons in Dublin al heeft verteld dat wij in kwalitatief opzicht behoren tot de top als het gaat om Adwords campagne management en dat wij voldoen aan alle eisen om de gloednieuwe Google Partners status te mogen voeren.

Een stukje geschiedenis?.

Dat Google derde partijen de mogelijkheid geeft zich te certificeren om zich expert te mogen noemen in Google producten zoals Adwords, dat is op zich niet nieuw. Al jaren mogen online marketingbureaus Google badges op de website plaatsen, mits ze voldoen aan bepaalde voorwaarden die Google hieraan stelt.

Google Adwords Qualified Professional

logo_qualified_ind_5001
In de begindagen waren er twee certificeringen: de Google Adwords Qualified Individual en de Google Adwords Qualified Company.

Om het logo Google Adwords Qualified individual te mogen voeren moest worden voldaan aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Geslaagd zijn voor het theorie-examen.
  • Meer dan 90 dagen een Adwords account(s) beheren met een MCC account.
  • Minimaal 1000 dollar Adwordsbudget beheren gedurende 90 dagen.

Google Adwords Qualified Company

logo Adwords qualified company

Om het logo Google Adwords Qualified company te mogen voeren was er flink meer nodig:

  • Minimaal twee medewerkers in dienst hebben die het theorie-examen hebben behaald
  • Meer dan 90 dagen een Adwords account beheren met een MCC account
  • Meer dan 90 dagen een Adwordsbudget van 100.000 dollar beheren gedurende 90 dagen!

Het was in de begindagen dus direct duidelijk wie een eenmanszaakje of een serieus bedrijf was. Het is immers best een uitdaging om bedrijven als klant te vinden die een derde partij grote Adwords budgeten toevertrouwen. Zeker in de begindagen toen het adverteren in Google met Adwords nog aanzienlijk goedkoper was en de budgeten daardoor veel lager waren dan nu.

Google Adwords Certified Partner

Google Certified Partner
De opvolger van de qualified- en company status werd het Google Adwords Certified Partnerschap.

Het GACP-programma was een downgrade van het Google certificeringsprogramma wat mij betreft. De eisen om deze badge te mogen voeren waren aanzienlijk naar beneden bijgesteld.

Minimaal 1 examen met goed gevolg afleggen en gedurende 90 dagen minimaal 10.000 dollar Adwords budget via een MCC-account beheren, dat is geen goede graadmeter voor kwaliteit.

Er was ook geen onderscheid meer tussen bedrijven en individuen. Al met al heeft OOSEOO internetmarketing nooit het gevoel gekregen dat deze certificering en het voeren van deze badge heeft bijgedragen aan de beoordeling op gebied van kwaliteit van ons als full service internetbureau.

Een stuk enthousiaster zijn wij over het nieuwe partnerprogramma van Google!

Google Partners

Om de Google Partners status te mogen voeren dient een bureau te voldoen aan een aantal eisen:

  • Minimaal een persoon binnen de organisatie die minimaal twee examens heeft behaald. (Deze examens zijn per heden gratis geworden)
  • De beschikking over een Mijn klantencentrum van tenminste 90 dagen oud
  • Binnen deze Klantencentrum account is minimaal 60 dagen geld uitgegeven
  • In de afgelopen 90 dagen heeft het bureau binnen het MCC-klantenaccount minimaal ? 10.000 euro uitgegeven aan Adwords-advertenties voor haar klanten.

Op zich zijn dit geen spannende en/of vernieuwde eisen. Wie voldoet aan deze eisen is echter nog geen Google Partner!

Google brengt adverteerders en bureau?s samen op de vernieuwde partnerpagina:

www.google.nl/partners

Hier kunnen internetbureau ?s zich aanmelden en een bedrijfsprofiel beheren. Adwords adverteerders die een partner zoeken voor het Adwords management kunnen hier een gecertificeerde partner selecteren.

De extra kwaliteitseisen die Google aan Google partners stelt

Wie inlogt als partner kan hier zien of de partner status is behaald. Naast de bovengenoemde kwaliteitseisen dienen alle campagnes van klanten die onder het Klantencentrum van het bureau gekoppeld zijn te voldoen aan strenge kwaliteitseisen van Google. Pas als je voldoet aan de minimale kwaliteitseisen van deze prestatie-index, dan ben je Google Partner!

Google heeft dus een algoritme gebouwd dat klanten accounts van indexeren en beoordelen op kwaliteit. Dit is een belangrijke verbetering om de Google Partner programma meer gewicht te geven.

Google Partners is ook een verbetering voor Adwords klanten

Wie op zoek is naar een betrouwbare partner voor het uitbesteden van Google Adwords kan op de partner pagina op zoek naar een partner. Tijdens het zoeken is het mogelijk om partners te selecteren op basis van diverse criteria. De partner die het beste voldoet aan deze criteria wordt op de beste plek weergegeven in de zoekresultaten.

Het is daarom voor Google Partners van groot belang om goed te presteren!

Een online marketing bureau die voldoet aan de nieuwe Google Partner status is te herkennen aan deze badge:

Google Partners

Deze badge moet gelinkt zijn naar de bedrijfsvermelding op de Google partnerpagina zodat de status bij Google op het partner gedeelte van de website geverifieert kan worden.

 

Over Mark Jansen

Mark is een autoriteit op het gebied van internetmarketing en schreef diverse boeken over internetmarketing waaronder "SEO voor Dummies", uitgegeven door uitgeverij Pearson.
google partner badge
Copyright © 2024 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.