Google update: nieuwe uitgebreide tekstadvertenties


Dit item is gepost op: 13-10-2016 | Door Kaylee Eijer


Uitgebreide tekstadvertenties

In de afgelopen periode heeft Google een update uitgerold in weergave van de tekstadvertenties in Google Zoeken. Er wordt vanaf heden nog meer ruimte gereserveerd voor deze advertenties in de zoekresultaten. OOSEOO vertelt u graag meer over deze uitgebreide tekstadvertenties.

Wanneer u reeds gebruikmaakt van Google AdWords dan heeft u waarschijnlijk al een bericht van Google ontvangen. Maakt u nog geen gebruik van Google AdWords? Deze wijzigingen kunnen een goede reden zijn om nu te starten.

Nog meer ruimte voor tekstadvertenties

Eerder werd er al een grote wijziging doorgevoerd in de weergave van zoekresultaten. Er worden geen drie, maar vier advertenties weergegeven bovenaan de pagina. Dit zorgde direct voor meer advertentieruimte bovenaan de pagina. Daarnaast verdwenen de advertenties aan de rechterkant van de zoekresultaten.

Met de nieuwe uitgebreide tekstadvertenties wordt er nog meer ruimte voor advertenties beschikbaar gemaakt. Zoals te zien in de afbeelding wordt de tekst een stukje langer. Met vier advertenties bovenaan de zoekresultaten zorgt dit voor een aanzienlijke uitbreiding van de advertentieruimte.

De organische zoekresultaten worden zo verder naar beneden ?gedrukt?, wat een reden kan zijn om toch te starten met AdWords wanneer u daar nog niet mee adverteert.

Ondersteuning standaardtekstadvertenties verdwijnt

In de update van Google wordt aangegeven dat het vanaf 31 januari 2017 niet langer meer mogelijk is om standaard tekstadvertenties aan te maken of te bewerken. Vanaf dan zal er dus gebruik moeten worden gemaakt van de uitgebreide tekstadvertenties (ook wel Expanded Tekst Ads genoemd).

Dit houdt echter niet in dat campagnes met de ?oude? advertenties zullen worden onderbroken. Mocht u echter na 31 januari in een campagne een oude advertentie willen aanpassen, dan is dat niet mogelijk. U dient op dat moment een nieuwe advertentie aan te maken en u heeft hierin enkel de keuze uit de uitgebreide tekstadvertenties. Momenteel worden beide formats nog aangeboden in de AdWords interface.

Bent u al voorbereid?

Met de uitgebreide tekstadvertenties heeft u meer ruimte om uw boodschap over te brengen aan potenti?le leads en klanten. Google geeft aan dat in verschillende tests is gebleken dat de uitgebreide tekstadvertenties maar liefst een 20% hogere klikfrequentie hebben.

We adviseren u daarom om gebruik te maken van de voordelen van Expanded Text Ads en over te schakelen naar dit nieuwe advertentieformat. Bent u klant van OOSEOO? Dan zorgen wij er uiteraard voor dat dit voor u wordt verzorgd.

Heeft u vragen over de uitgebreide tekstadvertenties?

Indien u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft over de nieuwe advertenties of over de mogelijkheden van AdWords in het algemeen, neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze experts. Onze gecertificeerde AdWords-specialisten vertellen u graag meer.

Over Kaylee Eijer

Kaylee is een gedreven SEO en SEA specialist met oog voor detail. Binnen OOSEOO is zij o.a. verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van AdWords & Bing campagnes, linkbuilding en zoekmachine optimalisatie.
google partner badge
Copyright © 2023 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.