Het Google hoofdkantoor in Dublin, een kijkje achter de schermen


Dit item is gepost op: 23-11-2013 | Door Joep van der Linden


Eind oktober waren wij als Adwords Agency uitgenodigd op het hoofdkantoor van Google in Dublin. Samen met een select gezelschap van concullega ?s zijn wij daar zeer gastvrij ontvangen.

Directe aanleiding van dit schoolreisje voor internetmarketeers was de introductie van Google Partners, dit is de vervanger van het Google Engage partnerprogramma speciaal voor Adwords professionals.

Meer hierover is te lezen op deze Google Partners blogpost.

front

Op het hoofdkantoor van Google in Dublin kreeg OOSEOO Internetmarketing te horen dat slechts een beperkt aantal internetbureaus waren uitgenodigd. Zeer blij waren wij met het feit dat OOSEOO Internetmarketing in de ogen van Google als Adwords agency tot de top behoort als het gaat om kwaliteit! Uiteraard zijn wij er dan ook trots op dat wij voldoen aan de eisen om de nieuwe Google partner status te mogen voeren.

De toekomstvisie van Google

Naast de introductie van het Google Partnersprogramma gaven diverse medewerkers van Google hun visie op de toekomst. De agenda stond bol van onderwerpen die gerelateerd zijn aan de opkomst van het gebruik van tablets en smartphones en de daarbij horende verschuiving in het zoekgedrag van desktop naar mobiel. Daarnaast werden enkele tools en nieuwe functionaliteiten binnen Adwords onder de aandacht gebracht.

Een beknopte versie van de agendapunten:

  • De mobiele revolutie
  • Consumer barometer
  • Our Mobile Planet
  • How to go mobile
  • Rekentool om de waarde van een mobiele strategie te bepalen.
  • Video advertising (Youtube)
  • Exportkansen, Sell worldwide with Google
  • Search & Attribution Modeling
  • (Dynamische) Remarketing
  • Google Glass demonstratie

We zullen aan ieder agendapunt een aparte blogpost wijden. Hierover later dus meer.

Een presentatie op hoog niveau!

roof

Dit alles werd gepresenteerd vanaf de 11 de etage van het splinternieuwe hoofdkantoor in Dublin. Als oud inwoner van Dublin heb ik extra genoten van het spectaculaire uitzicht over de stad. Niet alleen vanuit binnen maar ook vanaf het dakterras met ?vergaderbollen?.

It?s a Nerds paradise!

Er is meer bijzonder op het kantoor van Google in Dublin. In tegenstelling tot het kantoor in Nederland, is het kantoor in Dublin helemaal conform de inrichting die je ook ziet op het hoofdkantoor van Google in Mountainview Sillicon Valley.

playing

Dit betekent dat alles in de Google kleuren is ingericht en elke verdieping een ander thema heeft. De ?kantine? is een gigantisch buffetrestaurant met elke dag drie thema?s, hier kun je als medewerker terecht voor een ontbijt, lunch of diner met zoveel keuzes dat het onmogelijk is om niets te vinden wat je lekker vindt. Alle producten zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Noem het maar op en het is er in meerdere varianten beschikbaar.

Google medewerkers hoeven hiervoor helemaal niets te betalen. Nieuwe medewerkers worden daarom gewaarschuwd voor de ?Google stone? dit is de eenheid voor het aantal extra kilo?s dat je aankomt wanneer je voor Google gaat werken.

Google Swimming

Op zich hoef je helemaal niets aan te komen want het kantoor in Dublin heeft de beschikking over een eigen fitnesscentrum en een groot zwembad in de kelder. Helaas mochten we hier geen foto?s nemen maar geloof me dat beide faciliteiten zo mooi zijn dat het lidmaatschap van de sportschool en het zwembadabonnement gerust opgezegd kunnen worden.

De ruimtes waarin gewerkt wordt zijn voorzien van alle gemakken zoals koffiemachines die net zo goed (en ingewikkeld ) zijn als die van een gemiddelde Starbucks vestiging. Ander opvallend detail is de vele creatieve hoekjes en hokjes waar je kunt vergaderen. Even ontspannen? Verbeter je Golf putting skills, ga tafelvoetballen, schommelen, poolen of air hockeyen!

Aan de overkant van straat is het ?oude? Google kantoor te vinden dat ook nog steeds in gebruik is. Hierin zit een Google merchandise store en nog een restaurant dat niet onder doet voor het restaurant in het nieuwe kantoor. In dit gebouw kregen wij een hands on demonstratie van de Google Glass, erg leuk!

Al met al een indrukwekkende en inspirerende werkomgeving met ruimte voor veel creativiteit. Natuurlijk moet er ook gewerkt worden want het is en blijft een Amerikaans bedrijf met veeleisende aandeelhouders. Het valt niet mee om door de sollicitatieprocedures heen te komen en daarna begint het pas. Ondanks dat er veel vrijheid heerst zijn er ook keiharde targets die gehaald moeten worden.

Wij hebben tijdens ons bezoek persoonlijk kennis gemaakt met onze Google accountmanager en het hele team dat Adwords Agencies ondersteunt (dit was overigens vooral tijdens het avondprogramma tot in de late uurtjes erg gezellig). U kunt er verzekerd van zijn dat deze mensen en iedereen die bij Google werkt net zo gedreven zijn als OOSEOO Internetmarketing om van uw onderneming een online succes te maken!

Meer foto’s vind je op onze Facebook– en Google pluspagina.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op gebied van internetmarketing en de mogelijkheden van Google als online marketing kanaal? Blijf ons volgen op dit blog!

 

Over Joep van der Linden

google partner badge
Copyright © 2024 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.