Online adverteren. Direct zichtbaar.

Meer bezoekers genereren door de inzet van online adverteren levert direct meetbare resultaten op.

Starten met online adverteren

Online adverteren met OOSEOO

Adverteren in Google. De meeste effectieve manier van online adverteren

Online adverteren in de zoekmachine van Google levert direct bezoekers op die op zoek zijn naar de diensten of producten die u aanbiedt. Precies op het moment dat uw klanten hier behoefte aan hebben.

Adverteren in Bing

Minder bereik dan Google maar ook minder concurrentie! Online adverteren in Bing is vaak goedkoper dan Google AdWords. Profiteer van de mogelijkheden die de concurrentie laat liggen!

Adverteren op social media

Social media is niet meer weg te denken en biedt steeds meer mogelijkheden om uw doelgroep te bereiken. Online adverteren op de juiste social media is een vast onderdeel van een goede Internetmarketingstrategie geworden.

Online adverteren meetbaar maken met Google Analytics

OOSEOO is zo enthousiast over online adverteren omdat het direct meetbaar effect heeft

Online adverteren is zeer resultaatgericht. Met grote precisie bereikt u de juiste doelgroep op het moment dat ze daar behoefte aan hebben. Omdat online adverteren zeer goed meetbaar is, kan OOSEOO direct de focus leggen op ROI en verbetering van conversiepercentages.

Wij beginnen pas als alles tot op zoekwoordniveau meetbaar is

OOSEOO start niet voordat de prestaties en het rendement van online adverteren goed gemeten kunnen worden. OOSEOO zal u hierbij helpen. Goed meten start met de implementatie van Google Analytics. Met dit krachtige meetinstrument van Google worden resultaten meetbaar tot op zoekwoordniveau!

Heeft u vragen over deze dienst? Of wilt u meer informatie?


Laat hier uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Liever direct telefonisch contact?
Bel 010 795 5671

  Veel gestelde vragen over online adverteren

  Online adverteren, ook wel internet adverteren genoemd, is een gerichte marketingboodschap overbrengen naar een bepaalde doelgroep die interessant voor u is. Er zijn diverse manieren van online adverteren. De meeste gebruikte is zoekmachine adverteren. In het Engels heet dit search engine advertising met als afkorting SEA.Meestal komt SEA vooral neer op het adverteren in Google met AdWords. Naast Google is het in sommige gevallen ook interessant om te adverteren in Bing. Omdat advertenties relevant zijn aan de zoekopdracht, worden advertenties in zoekmachines vaak aangeklikt in tegenstelling tot grafische banners. Banners worden vooral gebruikt als branding op websites die bezocht worden door een bepaalde doelgroep.

  Online adverteren is groeiende en door de toenemende concurrentie wordt het ook steeds duurder. Daarom is het belangrijk om de juiste expertise in huis te hebben of deze in te huren.

  Dit is afhankelijk van uw doelstelling en van vele andere factoren. Een goede online marketingstrategie is daarom essentieel. OOSEOO stelt aan de hand van uw doelstellingen een internetmarketingstrategie voor u op. Advies over het benodigde budget is hier een belangrijk onderdeel van.
  Ja, voor ieder budget is een passende oplossing.

  De kosten voor online adverteren kunnen op verschillende manieren worden afgerekend.

  CPM. De oudste betalingsmethode is een tarief op basis van het aantal keren dat een advertentie is vertoond. Deze methode noemen we CPM, wat cost per mille betekent. Het CPM-bedrag is het bedrag dat moet worden betaald per duizend impressions. Er wordt een bedrag afgesproken dat u moet betalen voor elke duizend keer dat uw advertentie, meestal een banner, wordt vertoond. Met deze methode is er geen enkele garantie dat uw advertentie daadwerkelijk effect heeft.Deze methode is vooral interessant voor de branding van uw merk of product. De hoogte van de kosten van CPM-tarieven verschilt sterk. De populariteit van de website waar u op wilt adverteren, bepaalt de hoogte van het tarief. Voor populaire websites, zoals www.telegraaf.nl, of bekende weblogs betaalt u hoge bedragen per duizend impressies.

  Op minder populaire websites betaalt u veel minder; u kunt op sommige websites al adverteren voor ongeveer 0,05 dollarcent per 1000 impressies. Duizend vertoningen van uw advertentie lijkt veel, maar dat is het niet. Een website als die van De Telegraaf heeft enkele honderdduizenden bezoekers per dag, die allemaal meerdere webpagina?s opvragen. Niet alleen het aantal bezoekers wordt als vertoning van uw advertentie geteld. Alle webpagina?s binnen een website die de bezoekers aanklikken, worden ook als vertoning geteld, Immers, uw advertentie wordt dan opnieuw weergegeven.

  Stel dat een website 100.000 keer per dag wordt aangeklikt. Bij een tarief van 10 euro per CPM (10 euro per 1000 vertoningen van uw advertentie), betaalt u 1000 euro per dag. Uw advertentie wordt gemiddeld bij minder dan 1 procent van al deze vertoningen daadwerkelijk aangeklikt. Dat levert gemiddeld in slechts 1 procent van alle keren dat de advertentie is aangeklikt een verkooptransactie op. Rekenvoorbeeld: 1 procent van 100.000 is 1000, en daar weer 1 procent van is 10. Stel dat u adverteert voor tubes tandpasta die per stuk 2 euro kosten. Dan hebt u met de 1000 euro advertentiekosten 20 euro verdiend, herstel: 20 euro extra omzet gemaakt.

  CPC/PPC. De CPC-betalingsmethode ? cost per click ? is een interessante methode omdat u alleen betaalt als er op uw advertentie wordt geklikt. PPC staat voor pay per click, en dit is nagenoeg hetzelfde als CPC. Meestal worden deze tariefstructuren gebruikt voor advertenties die geheel bestaan uit tekst. Het maakt niet uit hoe vaak een advertentie wordt weergegeven, alleen de klikken tellen.

  De kosten per klik vari?ren van 0,01 cent tot 50 dollar. Dit hangt sterk af van de marktwaarde van het woord die in de advertentie wordt gepromoot. CPC-reclames voor hypotheekdiensten zijn bijvoorbeeld veel duurder dan die voor vissenvoer. Dit komt doordat er veel meer concurrentie is tussen de hypotheekaanbieders op het internet dan tussen verkopers van vissenvoer.

  Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo gebruiken het CPC-model heel vaak. Alleen wanneer de advertenties relevant zijn voor de zoekopdracht, worden ze weergegeven. Omdat de advertentieruimte beperkt is, wordt er geboden voor zoektermen middels een veilingsysteem. Wilt u dat een advertentie wordt weergegeven bij de zoekresultaten van een populaire zoekterm, dan dient u het hoogst te bieden. Een vast tarief is er meestal niet met deze methode.

  U kunt niet weten hoeveel keer er op een advertentie geklikt gaat worden. Toch blijven de kosten beheersbaar, want meestal bestaat de mogelijkheid om van tevoren het maximale bedrag dat u wilt besteden aan te geven. Zodra de limiet is bereikt, wordt de advertentie niet meer weergegeven en kan er niet meer op geklikt worden. U kunt zelf nauwkeurig bepalen hoeveel u kunt uitgeven aan iedere klik door conversies bij te houden. Een conversie is de opbrengst van een klik op een advertentie. Door conversies bij te houden bent u in staat te berekenen hoeveel geld u kunt uitgeven aan adverteren totdat het moment is bereikt dat de kosten van het adverteren hoger worden dan de opbrengsten.

  CPL. De CPL-methode gaat uit van de cost per lead. Dat houdt in dat u een bedrag betaalt voor elk volledig ingevulde formulier. Dit kan bijvoorbeeld een ingevuld aanvraagformulier voor een lening zijn, of voor een offerte. De website die uw advertentie plaatst, krijgt in principe niet betaald. Pas wanneer er via een bepaalde website een aanvraagformulier wordt ingevuld, ontvangt die website een commissie.

  Meestal zit er een bedrijf tussen dat bemiddelt tussen de twee partijen. Dit is in de meeste gevallen een website die de adverteerder en publisher bij elkaar brengt en de commissie uitbetaling voor zijn rekening neemt. U kunt in sommige gevallen ook direct leads kopen zonder ervoor te adverteren. Bij CPL maakt het niet uit hoe vaak de advertentie wordt vertoond en hoe vaak erop wordt geklikt.

  Door een stukje software te plaatsen kan worden bijgehouden hoeveel leads er worden gegenereerd. Om de betrouwbaarheid te garanderen is de aanwezigheid van een derde partij die dit proces afhandelt bijna een must. De CPL-methode wordt veel gebruikt door affiliate programma?s. Affiliate adverteren op basis van commissie. Het voordeel voor de adverteerder is dat degene die de advertenties op zijn website zet, ook actief mee zal werken aan uw extra omzet, daar heeft hij immers direct voordeel bij.

  CPA. De CPA-methode is gebaseerd op de cost per acquisition. Dit betekent dat er moet worden betaald voor elke acquisitie; dat kunnen nieuwe klanten, ingevulde formulieren of leads zijn. Net als met de CPL-methode maakt het niet uit hoeveel keer uw advertentie wordt weergegeven. Pas als er een bepaalde ?acquisition? heeft plaatsgevonden, betaalt u hiervoor een bepaald bedrag. Ook bij deze methode wordt vaak gebruikgemaakt van een tussenpartij die adverteerder en publisher samenbrengt en commissies bijhoudt en uitbetaalt. Deze methode heeft sterke overeenkomsten met de CPL-methode.

  CTR. Dit is geen advertentiemodel. CTR is de afkorting van click through rate. Dit is een factor waarmee men kan meten hoe succesvol een reclamecampagne is. Stel dat een banner 1000 keer is weergegeven en dat 10 mensen erop geklikt hebben. Dan is de CTR 1 procent. Op tekstadvertenties wordt vaker geklikt dan op grafische banners. De CTR is voor tekstadvertenties dan ook veel hoger dan voor grafische banners.

  google partner badge
  Copyright © 2024 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.