Spam in Google Analytics verwijderen


Dit item is gepost op: 18-11-2015 | Door Joep van der Linden


Spam in Google Analytics. U bent het ongetwijfeld al eens tegengekomen in Google Analytics: verkeer vanuit Rusland, verwijzingen vanaf vreemde domeinen. Hier is overduidelijk sprake van spam referrals.

Google Analytics spam

Wat zijn spam referrals?

Dit zijn verwijzingen naar uw website vanaf websites waar u eigenlijk helemaal niet staat vermeld. Het betreft dan ook geen echt verkeer, maar verkeer vanuit robots. Deze verwijzing zijn dan ook niets meer dan spam.

Wat zijn de gevolgen van spam referrals?

De spamverwijzingen vertroebelen de statistieken in Google Analytics. Het zijn namelijk een hele hoop bezoeken van onecht verkeer. Dit geeft natuurlijk niet echt een re?el beeld van het verkeer op de website.

Een ander kenmerk van spam referrals is een zeer lage engagement. Zo is er vaak een heel hoog bounce percentage te zien (in veel gevallen zelfs 100%) en dus ook minimale tijd op de site. De verwijzingen hebben daarom een negatieve invloed op de gemiddelde engagement cijfers, deze zien er wellicht somberder uit dan daadwerkelijk het geval is.

Een lage engagement kan helaas van invloed zijn op de organische posities. Een website met een relatief lage gemiddelde engagement zal minder snel de voorkeur krijgen voor een toppositie van een website met een hoge engagement.

Hoe check ik of ik last heb van spam in Google Analytics?
U kunt dit vinden in uw Google Analytics rapportage onder de tab: Aquisitie > Bron/Medium (zie afbeelding)

Analytics spam

Weet u niet hoe u kunt nakijken of u last heeft van Google referral spam? Neem dan contact met ons op.

Hoe kom je van spam referrals af?
De verwijzingen zijn erg vervelend. Het is daarom belangrijk om deze verwijzingen uit de statistieken de filteren om zo een realistischer beeld te krijgen van wat er zich afspeelt op de site.

OOSEOO kan ervoor zorgen dat deze verwijzingen niet meer zichtbaar zijn in het Google Analytics account. Ook worden op voorhand alle bekende spam verwijzingen uitgesloten, zodat deze nooit de statistieken zullen kunnen vervuilen.

De kosten hiervoor bedragen eenmalig ?75!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact op om spam uit uw Google Analytics data te verwijderen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Over Joep van der Linden

google partner badge
Copyright © 2024 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.