Update vanuit Google ? een kwaliteitsscore van 0, accountscores en beperking zoekwoordplanner


Dit item is gepost op: 08-09-2016 | Door Mark Jansen


Google KW update
Google Adwords komt met een kwaliteitsscore van 0
Vanaf volgende week, de week van 12 september 2016, zal er in Google Adwords bij alle nieuwe zoekwoorden en zoekwoorden met weinig vertoningen of klikken een kwaliteitsscore van nul verschijnen. Om je een beetje visueel te sparen en niet meteen te ontmoedigen zal de nul worden aangegeven als ?-?. Nu worden, sinds de zomer van 2016, nieuwe zoekwoorden en zoekwoorden met weinig vertoningen of klikken nog beloond met een zesje. Meer informatie over de huidige Google Adwords Kwaliteitsscore kun je hier vinden:

https://support.google.com/adwords/answer/7050591

Wat gaat er precies allemaal veranderen met de Google Adwords Kwaliteitsscore
Alle rapporten en geautomatiseerde regels met een filter voor de kolom kwaliteitsscore zullen de 0 automatisch negeren. Op de supportpagina van Google kun je meer vinden over alle veranderingen en welke impact deze wijzigingen heeft voor bijvoorbeeld rapporten, Adwords Scripts en Regels. Update ze in ieder geval voor 12 september aanstaande.

Nog meer wijzigingen in Google Adwords Data
Al 15 jaar kun je in de adwordskolom ?geconverteerde klikken? zien hoeveel klikken er een conversie tot gevolg hebben gehad. Hierin wordt niet vermeld hoeveel conversies ??n klik heeft opgeleverd. De conversiemeting is uiteraard de afgelopen jaren veel geavanceerder geworden in Google Adwords.

En hierdoor is Google Adwords in staat om vrijwel alle conversies die er plaatsvinden te meten en te rapporteren. Of dit nou gaat om direct conversies, conversies door eerdere klikken of zelfs conversies die door vertoningen zijn gerealiseerd. Vanaf 21 september zullen de ?Geconverteerde Klikken? niet meer gemeten worden en kun je daar ook niet meer op bieden. Alle biedstrategie?n die je op basis van ?Verbeterde CPA? of ?doel-CPA? hebt ingesteld worden automatisch ge?pdatet en zullen gebruik gaan maken van de statistiek ?Conversies?.

Nu ook de ?gezondheidsgraadmeter? van het volledige Adwordsaccount.
Op dit moment is er bij Google Account ?gezondheidsgraadmeter? in de maak, de zogeheten Adwords Account Health Score. Deze functie, momenteel nog in B?ta, is afgeleid van de Adwords Performance Grader van Wordstream. De Account Health Score geeft je account een score van 0 tot 100% en daarnaast zal deze functie jouw gedetailleerde suggesties en aanbevelingen geven hoe je deze score kunt verbeteren. Wat precies de hoogte van de score voor effect zal hebben op bijvoorbeeld je gemiddelde CPC of kwaliteitsscore is niet bekend, maar daar zullen wij in de toekomst zeker onderzoek naar gaan doen.

keyword-planner

Niet meer gratis gebruik van de Google Zoekwoordplanner?
Velen van ons, die al wat jaren in het vak zitten, weten dat de zoekwoordplanner al een aantal malen een ?downgrade? heeft gehad in functionaliteit en informatie. Maar nu heeft Google wederom een beperking aangekondigd voor de veel gebruikte Zoekwoordplanner. De zoekwoordplanner is een Adwords-tool die gratis te gebruiken is voor Google Klanten en agencies. De tool geeft idee?n voor zoekwoorden, advertentiegroepen en campagnes. Deze gratis tool is vanaf begin augustus niet meer zo gratis. Nieuwe adverteerders en adverteerders die maar weinig uitgeven bij Google Adwords zien nog maar zeer beperkte zoekvolume data. Ook externe partijen die de zoekwoordplanner via de Google API gebruiken zien een beperkte data vanaf het moment dat ze data te vaak opvragen.

Op zoek naar een goed alternatief voor de Google Zoekwoordplanner?
Voor een uitgebreide set van SEO optimalisatie tools inclusief uitgebreide en geadvanceerde keywordplanner kunt u ook terecht op www.seoreview.nl

Over Mark Jansen

Mark is een autoriteit op het gebied van internetmarketing en schreef diverse boeken over internetmarketing waaronder "SEO voor Dummies", uitgegeven door uitgeverij Pearson.
google partner badge
Copyright © 2023 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.