Zo verpesten klanten het conversiepercentage van een webshop


Dit item is gepost op: 10-03-2016 | Door Mark Jansen


Onlangs probeerde ik een order te plaatsen bij een webshop van een groot kledingmerk. Dit na aanleiding van een email afkomstig van de emailmarketingafdeling van het desbetreffende bedrijf. So far so good. Emailmarketing werkt!

Sorry

Totdat ik de link opende om naar de webshop te gaan. De server kon kennelijk de hoeveelheid verkeer niet aan. Mogelijk was er iets anders aan de hand. Als online marketeer kon ik het natuurlijk niet laten om een mail te sturen met daarin uitgelegd dat de snelheid van?een webshop een SEO factor is en dat wanneer de webshop zo traag is dat bestellen niet mogelijk is, dit tevens een echte conversiekiller is.

De reactie leerde mij dat men op de hoogte was van het feit dat de webshop soms wat traag was. Belangrijker was echter de boodschap die erna kwam en dat was deze:

hartelijk dank voor uw e-mail. U heeft gelijk, de webshop is momenteel soms traag.
Heeft u het ondertussen nog eens geprobeerd? Verder kunnen u eventueel de volgende tips helpen:

– de cookies van de website accepteren.
– heeft u de computer al eens opnieuw opgestart? helpt vooral bij Windows
– gebruikt u een computer, of bv. een tablet?
– op welk systeem draait uw computer c.q. tablet? bv Windows 7
– welke browserversie gebruikt u? bv Firefox 12.0
– wat is uw Firewall instelling?
– heeft u cookies ingeschakeld? uw pc moet deze accepteren
– heeft u JAVA script geactiveerd? NoScript moet gedeactiveerd zijn
– heeft u de nieuwste updates ge?nstalleerd?
– heeft u een goede virusscanner geinstalleerd?
– wat is de snelheid van uw internetverbinding? speedtest.net
– probeert u te bestellen via een zgn. anoniem netwerk, zoals Tor of een proxy server? dat wijzen wij uit veiligheidsoverwegingen af
– krijgt u een foutmelding? zo ja, welke?

Heeft u verschillende bestelpogingen ondernomen met dezelfde betaalwijze? Dit komt bv. voor wanneer u een bestelling afbreekt om iets te wijzigen. Na een aantal pogingen blokkeert het systeem uit veiligheidsoverwegingen; deze blokkering wordt na ongeveer een dag weer opgeheven.

Aarzelt u niet verder te vragen wanneer het met deze tips niet lukt.

Voor eventuele verdere vragen of assistentie staan wij graag voor u klaar.

Zoals u kunt lezen is er voor mij als klant van deze webshop nog een hoop werk aan de (web)winkel om ervoor te zorgen dat ik het conversiepercentage van deze webshop niet verpest. Sorry!

Wil u een?webshop met de snelst mogelijke laadtijden? Een webshop die het altijd goed doet onafhankelijk van de apparatuur of de?software die uw klanten gebruiken? Neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen u en uw klanten helpen!

Over Mark Jansen

Mark is een autoriteit op het gebied van internetmarketing en schreef diverse boeken over internetmarketing waaronder "SEO voor Dummies", uitgegeven door uitgeverij Pearson.
google partner badge
Copyright © 2023 OOSEOO Internetmarketing. All Rights Reserved.